Resultat, seriehoppning III

Den 2012-10-31, kl 22:03:27
Filed in Allmänt, Faidra, Tävling - hoppning | Kommentarer: 0

Äntligen lade de ut resultatet på hemsidan! 

Halloweenhoppning

Den 2012-10-31, kl 19:41:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Tjena! Tog bussen hem 07.18 från Sara imorse då jag fick nog av att inte kunna somna. Kom hem 8 och sov i 4 timmar. Sen var det bara upp och iväg till stallet med Anna för att fota halloweenhoppningen och hjälpa till. Superkul trots brist på sömn och alldeles för lite mat. Ryttarna var jätteduktiga och hade verkligen ansträngt med sina utstyrslar/kostymer/masker. Coolt! Alla red felfria rundor också, super! Anna hoppade Robin (d-ponny, fux, 22 år) som hon aldrig hade ridit tidigare och det gick verklien superbra! Så söta tillsammans, bästa!

Love u ♥

Hopplektion med F

Den 2012-10-31, kl 03:13:17
Filed in Fuxelito | Kommentarer: 0

Tjenaa. Fick hoppa F idag och han kändes precis som sitt vanliga jag! Jobbade inte så bra eftersom både hästen och jag behöver full koncentration för att vi ska gå bra ihop i dressyren. I hoppning blir det lite flamsigt så att säga. Han hoppade på bra där, blev så himla glad! Han ställer alltid upp den här hästen, ginger-blixten. På fredag blir det ingen hoppträning eftersom jag ska iväg på konferens med usek. Juste, pratade med Rönnberg och hon sa att jag troligtvis kommer kunna vara med på F i KM i hoppning! hoppashoppashoppas! Bilder kommer om några dagar!


Hoppning ikväll!

Den 2012-10-30, kl 11:10:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Lagom taggad brutta som sitter här i sängen och försöker plugga biologi! Ska egentligen hoppa Fuxelito men får se hur det blir med det eftersom han kanske fortfarande har "hoppvila". Har ingen aning hur det blir! Ska bli kul vem jag än hoppar! Bara inte Mandolin så är det lugnt. Den jäveln åker man ju av haha. Ska vara hela dagen hos Öquist och sen åker jag hem och äter. Därefter till stallet, sen hem, duscha och åka tillbaka till Sara! Vi ska ha Harry Potter-maraton hela natten med Alex, Ida och Linnéa!

Bilder från klubbtävlingen, del 1

Den 2012-10-25, kl 23:14:46
Filed in Allmänt, Faidra, Tävling - hoppning | Kommentarer: 0
Foto: Lovisa F
Utomhusbilderna kommer senare! Hoppas ni gillar dem :*

Sneakpeak

Den 2012-10-24, kl 23:24:17
Filed in Tävling - hoppning | Kommentarer: 0

Massa bilder kommer imorgon när jag fått alla av Lovisa! Men här har ni en så länge! Fina Faidra!


En av de bästa passen med Fuxelito!

Den 2012-10-23, kl 21:51:00
Filed in Allmänt, Dressyrträning, Fuxelito | Kommentarer: 0
Som jag säkert har nämt har Foxy var riktigt stel under en period här och nu senaste veckan har han inte fått gå på med hoppträningar. Nu i helgen har han fått vila och idag var han sitt gamla jag igen! Blev så himla glad. Så mjuk och fin som innan! Jag började i skritten som vanligt med tempoväxlingar och halvhalter för att få honom att använda bakbenen mer. Han ska kröka på nacken av sig själv, inte för att jag sågar ner honom. Efter det - trav på volter först i lättridning och sedan i nedsittning. Han var superframåt och jättefin i formen! Han höll bogarna och bakdelen på spåret vilka är stora framsteg för både honom och mig. Vi tränade slutor på volterna i både skritt och trav. Sen markarbete i skritt - slalom över bommar med bakdelsvändningar, jättebra övning! Efter ett tag las det till travbommar på andra långsidan. All and all gick det jättebra. I slutet galopperade vi på volterna samlat, gick också jättebra! Inget bråkande alls. Mjuk i båda varven och villig att jobba, finns inget mer jag begär. Fick varma kommentarer efteråt av R. 
Nöjd häst och ryttare efteråt haha :)
 

Vinst idag!

Den 2012-10-21, kl 20:00:00
Filed in Allmänt, Faidra, Tävling - hoppning | Kommentarer: 0
Är så himla glad! Blev en dubbelnolla idag med Faidra! Hon är sån babe. Red fram med två andra på blöta ridbanan och efter typ 10 min skrittade vi till lilla ridhuset för att hoppa fram. Var ganska kaos i början. Fick ett stopp första gången vi kom på rättuppståendet men kom igen och då fick jag fram henne ordentligt och då hoppade hon jättebra. Kom på oxern några gånger och sen direkt in i ridhuset! Var supernervös. Jag är egentligen ingen ryttare som hoppar upp på vemsomhelst och bara kör. Därför blev det ju så nervöst eftersom jag bara hoppat Faidra en gång tidigare - i fredags, och hade ingen aning om hur hon skulle vara! Jag som ändå innerst inne är lite hopprädd. Nej.. det är jag ju inte, men jag var i alla fall för några år sedan! 
 
Fick startsignal och styrde mot första hindret. Hon sög tag i varje hinder och i några svängar kändes det som om hon skulle gå omkull. Hon hoppade superfint och trampade om riktigt bra. Dock svär jag ju lite när jag tävlar hahah.. Så pinsamt om det hörs på videon dock. Försökte ta det lite lugnt i grundomgången men det gick ju inte så bra med det så vi körde bara på, mest för att det var kul! Lyckorus när jag klarade grunden och fick rida omhoppning (aldrig gjort förut). Vi baaara köttade mot 1:an och 2:an igen, sen lång väg till 4:an och tog ut svängen till 9:an för annars hade vi ridit in i väggen = inte så bra. Över mållinjen felfri - bästa känslan på länge! Mmm.. bästa Faidra. Efter sa domaren i högtalarna att "Faidra är 22 år och det kan man inte tro, hon hoppar ju som en 4-åring" hahah! Vi kammade hem vinsten, så himla kul!
 
 

0.90m - Faidra - Väsby Ridklubb

Den 2012-10-21, kl 19:10:00
Filed in Faidra, Film, Tävling - hoppning | Kommentarer: 0

Vinst med Faidra i kval till KM-klassen för lektionshäst!


Vad gjorde jag idag?

Den 2012-10-20, kl 16:49:29
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
...

Startlistan imorgon!

Den 2012-10-20, kl 16:21:19
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Första start är kl. 14.00 om någon har lust att komma och kolla!

Hoppträning - Faidra

Den 2012-10-20, kl 16:05:23
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Var supertaggad igår på vägen till stallet eftersom jag förväntade mig en riktigt rolig hoppträning för Rönnberg på Fuxelito, men så blev det inte. Stod uppskriven på Faidra och nej vilket surprise face jag fick. "Fick veta" att Foxy är ofräsch (NÄHÄÄÄÄÄÄÄÄ?! Vad är det jag har gått och sagt hela tiden men ingen brytt sig?) och att han inte ska hoppa. Blev först väldigt besviken eftersom jag blev så glad att jag skulle få kvala med honom på söndag nu när det har gått så jävla bra i hoppningen. Har längtat som fan tills den här söndagen! Men sen tänkte jag att det är ju det bästa för honom. Han är ju inte ren om man säger så. "Vem ska jag då tävla på söndag?.." dök upp i mitt huvud. Det visade ju sig då att det var tänkt att jag skulle kvala med Faidra. What? Hon är 22 år, kan hon ens hoppa 0.90m-bana? Jajamensan. Full rulle på hoppträningen samtidigt som hon var motsatsen till Foxy. Foxy behöver mycket stöd i tyglarna lite lätt i sitsen och samlad men fartfylld galopp. På Faidra var det bara att sitta ner mellan hindrena och upp med hennes huvud fast med lösa tyglar och inte ens räkna galoppsprången, bara galoppera på. Hade ingen koll alls! Hon stack iväg efter varje hinder och dök ner med huvudet. Jävlar vad pigg. Blev dock två stopp i en kombination men det var för att det blev för snäva svängar. Avslutade på långsidan med ett rättuppstående och en oxer på 90 cm. Känner mig SÅ inte redo inför imorgon. Jag har inte hoppat Faidra sedan 2009 när jag hoppade som högst 70 cm och tappade båda stigbyglarna hela tiden. Jag vet inte hur man gör med denna häst så det kan gå precis hursomhelst imorgon! Håll tummarna!
 
 

Film från senaste hoppträningen!

Den 2012-10-11, kl 16:23:00
Filed in Allmänt, Fuxelito, Hoppträning | Kommentarer: 0

Hoppträning för Ellen på VäRK. Fuxelito hade extra krut i sig, sjukt rolig träning! Hoppade mer än gärna allt i sin väg! Ca. 0,90m. 

Fy fan vad jag har kämpat med tillsammans med den här hästen måste jag bara säga. Började på honom för snart 2 år sedan! Från att hela tiden stanna på små kryss till att hoppa 1 m hur lätt som helst tillsammans. Älskar den här hästen mer än ord kan beskriva, det finns inget som gör mig gladare än att flyga över hinder med honom. Ååh han trampar om så fint och han är bara så jävla charmig. Om ni bara kunde se min glädje i detta klipp.. wow. Förstå hur mycket det tog i tisdags på dressyrlektionen.. Aja, jag önskar med hela mitt hjärta att du ska bli bra igen ♥


LB:1 - Faidra

Den 2012-10-01, kl 16:23:00
Filed in Allmänt, Faidra | Kommentarer: 0
Jag har bara ridit Faidra två gånger de senaste åren (sedan jag lärde mig rida på riktigt) så jag hade ingen aning om hur hon skulle vara igår. Väldigt mjuk var hon på framridningen, men stark och ostadigt huvud som vanligt. Tyglarna liksom smyger sig ut ur händerna så jag fick hela tiden plocka upp. Fick hjälp av Sofia (supersnällt!) och mot slutet fungerade allt som det skulle. Tränade lite ökningar i både trav och galopp. Skrittade sedan mot ridhuset. Fruktade domaren litegrann för alla sa att det var en surgubbe som dömde rätt orättvist, typ att han hade formkrav i LC vilket man inte ska ha. Övade lite skritt-trav-galopp inne i collectingring och sen in på banan. Jag var HELT SLUT i kroppen efter framridningen. Fy fan, jag måste verkligen träna mer nedsittning på vanlig träning för det är så sjukt jobbigt när man inte är van. Skrittade lite innan jag fick signal så jag skulle orka hela programmet på 5 hela minuter. Faidra var knappt framme någon gång under hela programmet faktiskt. Så himla tråkigt. Hon dog verkligen. Jag bara satt där och kände hur seg hon var men hur lite krafter jag hade kvar - kunde inte göra något åt det. Blev så himla trött så jag slarvade lite med vägarna också. Och allt brister på att jag inte orkar helt enkelt. Det är sån jäkla träning. Nej asså jag SKA SITTA NED FRÅN OCH MED NU PÅ ALLA TRÄNINGAR HÄREFTER! Så är det bara. Vi slutade på 56,9% och det blev en 3:e plats av 8 ekipage - precis utanför placering. Jaja, inte helt missnöjd i alla fall. Bara att tagga till klubbmästerskapet sen, woop!

© Headerbilder från Wallpapers Wide