Planer för 2013

Den 2012-12-28, kl 14:21:00
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Jag ser väldigt mycket fram emot nästa ridår! Fuxelito har kommit igång ganska mycket nu så det är jag otroligt glad över. Har ridit honom en del gånger här de senaste veckorna och det har både gått upp och ner. Nu på lovet skulle jag ridit honom men veterinärerna sa att det skulle vara bäst för honom att ridas i djup snö, vilket kräver att jag är 18 år, eftersom det är lag på att man som ridskoleelev inte får rida själv under 18 år. Ganska tråkigt, men bra för Fuxelito att de har hittat ett ännu skonsammare sätt att komma igång på! 
Som det ser ut nu så kommer jag som vanligt rida lite olika hästar i dressyren - Pirellie, Capri, Tinto, Yoda. Riktigt underbara hästar på olika sätt. Yoda (hästen på bilden) är nog hästen jag kommer vara med på klubbtävlingarna med om Fuxelito inte hinner bli bra igen. Skulle också kunna tänka mig att delta i någon seriedressyr på Pirre faktiskt. Vi har lyckats med några riktigt fina och lugna pass tillsammans i dressyren (kommer ni ihåg när jag kom hem och var överlycklig över min entimmes-nedsittning? haha). Dock har jag inte mycket koll alls i hoppningen, men dressyren är annorlunda, då lyssnar han faktiskt på mig. 
I hoppningen tränar jag just nu på Capri! De två senaste gångerna har faktiskt gått ganska bra! Kommer ihåg hur jäkla glad jag var när jag kom hem efter att ha hoppat en 1m-bana för första gången i mitt liv. Och senaste gången efter 1,20m-hindret. Underbar känsla! Om Fuxelito inte hinner bli frisk innan första seriehoppningen ska jag försöka få Capri på klubbtävlingarna (hon är tyvärr populär, men om jag har henne på träningarna borde jag få henne). Har varit med på en CR (80cm) för snart två år sedan. Skulle vara kul att testa igen och se om man märker nån skillnad!
 
Hursomhelst. Så fort Fuxelito blir bra kommer jag gå över till honom igen, för han är verkligen underbar.

Film från höjdhoppningen!

Den 2012-12-17, kl 23:16:56
Filed in Allmänt, Caprigna, Hoppträning | Kommentarer: 0
Samuel är inte den bästa på att filma tyvärr men lite ser man i alla fall. Önskar verkligen att någon hade fotat/ filmat bra för det var ändå en milstolpe i mitt liv haha.

Angående Fuxelito

Den 2012-12-17, kl 00:25:18
Filed in Allmänt, Fuxelito, Photos by me | Kommentarer: 0
Som ni säkert vet har Fuxelito varit dålig ett tag nu (några månader) men för några veckor sedan började han skrittas varje dag, varav en gång med mig. Han var så ivrig att få trava med de andra hästarna i ridhuset haha - men det fick han absolut inte. I tisdags fick jag sätta igång honom i trav en stund. Lille gubben orkade inte så länge. Han sköt ut bogarna i båda varven i trav och kunde inte hålla någonting på plats. Berodde ju också på mig såklart, I'm not perfect, men när han är frisk går han ju bra annars med mig. Travade kanske i 10 min högst och precis i slutet blev han lite mjuk, men han var väldigt seg så det var mycket därför såklart.
 
I onsdags red jag honom igen innan min igenridningslektion för Ågren på Lord. Foxy var mycket piggare den här gången och travade glatt på. Eftersom han var mer framåt som han verkligen behöver vara så gick han mycket bättre också, i stadigare form och mjukare. Han orkade fortfarande inte alls så länge, men vi var ändå med på lektionen i 40 min! Duktig kille!
 
I fredags innan min hoppträning red jag Foxy en tredje gång. Nu var han superpigg och hur härlig som helst att rida! Gick jättefint och sköt inte allt ut bogarna. Eller jo det gjorde han, men bara när vi travade förbi hindrena för han trodde att han äntligen skulle få hoppa. Han var så himla söt! Öronen framåt, överlycklig och sen bara.. nej. Jaaaaaa!! ...nej. Jaaaa!! nej.. Stackarn. Mot slutet fick han igång en söt spark-bockserie som varade i några sekunder. Hahahah sån energi han hade! Det var härligt att känna på igen! Blev helt varm i hjärtat! Debuterade galoppen också och allt bara flöt på. Älskade häst. You are back! 
 
På tisdag ska jag upp på hans rygg igen innan min vanliga lektion. Längtar faktiskt som bara den.

1,20m !!

Den 2012-12-16, kl 01:38:17
Filed in Caprigna | Kommentarer: 0

I fredags kväll hade jag hoppträning på Capri och det gick så jäkla bra om jag får säga det själv. Hade full koll på henne hela träningen och det medta ar klockrent! Vi tränade bågar, trippelbarr och bana. Min lillebror Samuel följde med hehe, han tyckte det var jättespännande och kul! Han kände sig nog också rätt stor när han fick hjälpa Björn med lite saker haha. I alla fall. Capri hoppade skitfint! Bästa hoppträningen för oss någonsin tror jag! Inte ett enda riv. I slutet hade vi höjdhoppbing eftersom det var sista gången på terminen. Vi hoppade ett rättyppstående på ca 80 cm, tre galoppsprång och sen en oxer som Rönnberg höjde hela tiden. Vi började på 95 cm, sedan 1,10 m och till sist 1,20 m. Kan ni fatta? Det kan knappt jag! Jag som ändå är lite nojjig när hinder börjar komma upp mot 1m.. Slog mitt rekord igår med 20 cm! Det är ändå rätt mycket hihi! Var sjukt stolt över både mig och hästen igår. Gick hur lätt som helst! Samuel filmade, men man ser typ ingenting för han är tyvärr inte den stadigaste med kameran.. Lite ser man i alla fall haha.


© Headerbilder från Wallpapers Wide